Sneek & Omgeving

Watersportplaats Sneek

 

In de compacte binnenstad is van alles te beleven. De stad is rijk met monumenten en oude stadsgezichten bedeeld. Wat dat betreft is het zeker de moeite waard om verder te kijken dan de Waterpoort (1613). Ook het stadhuis en de Grote kerk (1498) verdienen de aandacht. Prachtige bezienswaardigheden zoals het scheepvaartmuseum, het modelspoormuseum, de gezellige winkel van de weduwe joustra, knusse kroegjes en gezellige terrasjes en een fors aantal goede restaurants en leuke evenementen. Sneek heeft het meest gevarieerde winkelcentrum van Friesland. Naast allerlei bekende landelijke winkelketens zorgen vooral de vele zelfstandigen voor een afwisselend aanbod aan mode, schoenen, woninginrichting en accesoires.

 

U kunt een dagje Sneek op vele manieren beleven. Via eenstadswandeling, via eenstadsrondvaart, per fiets u zegt het maar. Ook voor jong en oud is Sneek is er genoeg te doen.

Waterpoort

Het meest bekende bouwwerk in Sneek is de Waterpoort uit 1613. Een wereldwijd bekend monument wat Sneek met trots uitdraagt. Toen in de loop van de 16e eeuw de militaire functie van de stadspoorten verdween, kreeg ze een representatief karakter. De Waterpoort werd het symbool van de rijkdom van de stad.

Grachtengordel Sneek

 

Door de jaren heen zijn veel oude stukjes Sneek gemoderniseerd, maar de pronkstukken worden gekoesterd. Ook de grachtengordel van Sneek is nog bijna helemaal intact. Zo tonen het Grootzand en het Kleinzand hoe de kleine vrachtschepen vanaf de Houkesloot en de Geeuw (via de Waterpoort) tot in het hart van Sneek konden komen om daar gelost of geladen te worden. Hoge herenhuizen met monumentale gevels en pakhuizen herinneren hier nog aan. Ook geven talrijke kleine straten rondom het centrum de binnenstad een intiem karakter.

Voor meer informatie over Sneek kunt u altijd even kijken op de website van Sneekismeer